Fırında Hamsi Buğulama

27 Ekim 2011 Perşembe

Balık benim en sevdiğim yemeklerden biri. Hani bir söz vardır ''Denizden babam çıksa yerim'' diye, işte ben onlardanım :). Annem her fırsatta ben çok sevdiğim için genelde ona gideceğim zaman balık pişirir. Geçtiğimiz hafta sonu ben gideceğim için ''Hamsi Buğulama'' pişirmiş. Yanında bol yeşil salata işte budur :).

Malzemeler
  • 1 kg. kılçıksız hamsi
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 domates
  • 1 adet limon
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz, karabiber
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp tepsiye dizin. Kılçıkları ayıklanmış, yıkanıp temizlenmiş balıkları soğanların üzerine dizin. Halka şeklinde doğranmış domates ve limonları da üzerine dizip, maydanoz, yağ ve baharatları da serpip 200 derece de fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Dilerseniz üzerine limon sıkıp yiyebilirsiniz.
 .........AFİYET OLSUN.........

0 yorum:

Yorum Gönder

Duygu'nun Sihirli Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino