Ülker Dankek Ev Kek - Havuçlu, Tarçınlı

7 Eylül 2011 Çarşamba

Bir süredir eşim benden kek yapmamı istiyor. Ancak ben günün koşuşturmasından bir türlü elime alıp hala kek yapmadım :) . Sonun da eşim marketten bu hazır kekleri almış. Kakaolu portakallı ve havuçlu tarçınlı. 
Havuçlu tarçınlı olanını denedik. Hiç de fena değil içerisinde özel karamel sosu var. Kekin üzerine döküp servis yapıp yanında çay ile birlikte bir güzel yiyorsunuz. Tabi ki evde benim yaptığım gibi değil :) ama arada yorgunluğun ardından böyle hazır aparatif kaçamaklar da iyi oluyor. 
 .........AFİYET OLSUN.........

Bolu Alt Üst Böreği

4 Eylül 2011 Pazar

İşte yine Bolu'ya özel ağızda dağılan gevrek ve nefis bir börek. Bolu Alt Üst Böreği. Şimdiye kadar hiç yemediyseniz mutlaka deneyin.

Malzemeler
  •         2-2,5  çorba kasesi un
  •         2 tatlı kaşığı tuz
  •         Karabiber
  •         Aldığı kadar su
  •         250 gr. Orta yağlı kıyma
  •         7-8 adet kuru soğan
  •         Yarım demet maydanoz
  •         250 margarin yada tereyağı

Kıymayı iyice kavurun. İçine soğanları yemeklik doğrayıp ekleyin. Biraz daha kavurun. Baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın. Diğer taraftan un, tuz ve su yoğurup kulak memesi kıvamına getirin. Hamuru 2 parçaya bölün. Birini dinlendirmeye alın, diğerini  mantı hamurundan biraz daha kalın şekilde açıp 5-6 yemek kaşığı eritilmiş margarini hamurun üzerine döküp her yerini iyice yağlayın. Büyük bir rulo halinde sarın. Gül böreği gibi dolayıp, kenara alın. Diğer hamura da aynı işlemi yapın. İlk açılan yağlanmış hamuru tepsiye göre açın. Arasına kavrulmuş kıymayı yayın. Üzerine diğer hamuru da açıp koyun. Kalan margarini de eriterek üzerine sürün ve 180 derecede böreğin her iki tarafı iyice kızarana kadar pişirin. Kesip sıcak olarak servis yapın.
 .........AFİYET OLSUN.........



Duygu'nun Sihirli Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino