Fırında Çinekop

14 Aralık 2011 Çarşamba

Daha önce de bahsetmiştim. Hani ''denizden babam çıksa yerim'' derler ya işte ben onlardanım. Balık benim vazgeçilmezim. Sanırım asla bıkmayacağım yemeklerden biri :) . Balığı kızartmadan çok ızgara ve fırında  pişirmeyi tercih ediyorum. Bana göre hem çok daha hafif, hem de çok daha lezzetli ve sağlıklı oluyor. Üstelik pişirmesi ve temizlemesi  daha kolay.

Malzemeler
  • 2 kg. çinekop balık
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 limon
  • Tuz
  • Karabiber
Balıkları iyice temizleyip yıkayın. Limonları ince dilimler halinde kesin. Fırın tepsisine dizin. Üzerine balıkları dizin. Balıkların her iki tarafına yumurta fırçası ile zeytinyağını sürün. Yine her iki tarafına tuz ve karabiber serpin. 200 derecede balıklar kızarana kadar pişirin.
İki tepsi pişirdim. Limonum yetmediği için sadece bir tepsiye koymuştum ancak onun fotoğrafını çekmeyi unuttum. Birde balıkları yedikten sonra servis şeklince fotoğraf çekmek aklıma geldi üzgünüm :)) .
.........AFİYET OLSUN.........

Duygu'nun Sihirli Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino