Fırında Kaşarlı Mantar

12 Ağustos 2011 Cuma

Son derece pratik ve çok lezzetli, et yemeklerinizin yanında misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir yemek.
Malzemeler
  • 500 gr. iri kültür mantarı
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
Mantarların uzun saplarını çıkarıp, siyah yerlerini temizleyin. Her ne kadar mantar yıkanmaz dense de, ben yıkamadan hiç bir yiyeceği tüketmeyeceğim için mantarları yıkadım. Süzüldükten sonra boş tarafları yukarıya gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Mantarların içine küçük parça tereyağı koyup tuz serpin. 200 derecede 15 dakika mantarlar biraz yumuşayana kadar pişirin. Fırından çıkarıp mantarların içine rende kaşar peyrinleri koyun. Peynirler eriyinceye kadar fırında tekrar pişirin. Servis tabağına alıp, üzerine tepside kalan suyunu gezdirin. Karabiber serpip sıcak olarak servis yapın.
.........AFİYET OLSUN.........

0 yorum:

Yorum Gönder

Duygu'nun Sihirli Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino