Cevizli Ev Baklavası

1 Eylül 2011 Perşembe

Bayramların vazgeçilmez geleneksel tatlısı Cevizli Ev Baklavası. Kayın validem yapıp Bolu'dan getirdi. Ellerine sağlık...

Malzemeler
  •          3 yumurta
  •         1 su bardağı süt
  •          3 çorba kaşığı Yoğurt
  •         1 paket Sana hamur işi margarin
  •          çorba kaşığı sirke
  •          2-3 damla limon suyu
  •         1 paket kabartma tozu
  •         1 fiske tuz
  •          Aldığı kadar un
  •          Yufkaları açmak için 750 gr. Nişasta
  •         Üzeri için 2 paket sana margarin


Şerbet İçin Malzemeler
  •          6 su bardağı toz şeker
  •         7 su bardağı su
  •          Yarım limon suyu

Sana yağını eritip un hariç tüm malzemeleri iyice karıştırın. Unu ilave edip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru mandalina büyüklüğünde, 50-60 bezeye ayırın. Her bir bezeyi de yemek tabağı büyüklüğünde açarak ve aralarına nişasta serperek 15'erli parçalar halinde üst üste koyun. Her 15. parçayı koyduktan sonra bir kez daha nişasta serperek merdane ile büyük tepsiye uyacak şekilde hepsini birlikte açın. Eğer tepsiniz küçükse o zaman mandalina büyüklüğünden daha ufak bezelere ayırıp açın. Diğer bezeleri de aynı şekilde açtıktan sonra çıkan baklava yufkalarının ortasına ceviz serpin. Son kalan yufkalarıda tepsinin en üstüne koyup istediğiniz şekilde kesin. 1 gün bu şekilde bekletin. 2 paket margarini yada tereyağını eritip biraz kaynatın ve üzerine kaşık kaşık dökün. 150-160 derece de fırının orta gözünde üzeri ve ara katları pembeleşene kadar 1,5-2 saat pişirin. Diğer yandan şerbeti hazırlayın. Şerbeti 5 dakika dinlendirdikten sonra, baklava soğukken üzerine dökün. 12 saat dinlendirip servis yapın.
 .........AFİYET OLSUN.........

Lokma Tatlısı


Canım arkadaşım Ahum'a bu güzel Lokma Tatlısını benimle paylaştığı için çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık Ahum :)



Şurup için Malzemeler 
  • 600 gr. (3,5 su bardağı) toz şeker
  • 500 ml.(2,5 su bardağı) su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur için Malzemeler


  • 1 paket Dr.Oetker Saray Lokması
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 350 ml.(3,5 çay bardağı) ılık su

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alın, arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

Un karışımını çırpma kabına alın, sıvı yağ ve suyu ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile yüksek devirde 5 dakika çırpın. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamurun hacmi 2 katına çıkıncaya kadar yaklaşık 45-60 dakika bekletin.

Hamuru yoğurun. Avucunuzun içine hamur alın, yumruğunuzu sıkın ve çıkan hamurdan parçalar koparıp kızgın yağın içine atın. Kızaran hamurları bir kevgir yardımı ile yağdan çıkartıp hazırladığınız soğuk şurubun içinde 1 dakika bekletin. Servis tabağına alıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.

                                      .........AFİYET OLSUN.........


İyi Bayramlar

30 Ağustos 2011 Salı


Duygu'nun Sihirli Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino