Kadir Gecesi

26 Ağustos 2011 Cuma

Tüm İslam Aleminin Kandili Mübarek Olsun...

Etli Yaprak Sarması

23 Ağustos 2011 Salı

Daha adını yazarken bile insanın iştahını kabartan bu yemeği sevmeyen yoktur sanırım. Yanında sade ya da sarımsaklı yoğurt ile enfes. İşte tarifi :)


Malzemeler

  • 300 gr. taze ya da  salamura asma yaprağı
  • 250 gr. dana kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay bardağı kırık pirinç
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
Salamura yapraklarınızı yaklaşık 5 dakika kaynar suda tutun. Taze yaprak kullanacaksanız biraz daha fazla tutmalısınız. Pirinci yıkayın. Soğanları ince ince doğrayın. Diğer tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Ben yaprakların küçük küçük sarmayı seviyorum. Eğer yaprakların ortalarında ki damarlar sertse muhakkak sıyırın. Sardığınız dolmaları yağladığınız tencerenin dibine bitişik şekilde yerleştirin. Üzerine yine suyla biber salçası ile domates salçasından birer tatlı kaşığı karıştırıp koyun. Yaprakların açılmaması ve dağılmaması için küçük bir tabağı ters çevirip koyun. Kapağını kapatıp orta ateşte 45 dakika pişirin.
                                          .........AFİYET OLSUN.........

Kuru Fasülye

21 Ağustos 2011 Pazar

Çocukluğumda hatırladığım anneannemin en çok pişirdiği yemeklerden biridir.  Sanırım bu sebepten herkesin aksine benim pek de sevmediğim bu yemeği birden pişirmek geldi aklıma :) . Yemek tarifleri olan blog da Kuru Fasülye olmadan olmaz diye düşündüm. Hem çocuklar için hem de eşim sevdiği için pişirdim. Sade, etli, sucuklu, pastırmalı pişirebilirsiniz. Ben sade pişirdim. Yanında en iyi pirinç yada bulgur pilavı, turşu ve ayran eşlik edebilir. Pilav üstü Kuru Fasülye ye sanırım kimse hayır demez.

Malzemeler
  • 1 su bardağı kuru fasülye
  • 2 baş büyük kuru soğan
  • 2 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 litre sıcak su
  • Tuz, kırmızı biber ya da pul biber
Kuru fasülyeleri yıkayıp, tuzlu sıcak su içerisinde bir gece önceden ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın. Tencereye sıvı yağ ekleyin. Soğanları pembeleşene kadar kavurun. Kabukları soyulup rendelenen domates ve biber salçasını ilave edin. Çiğ kokusu gidene kadar kavurun. Sıcak suyu koyun, bir gece önceden ıslattığınız kuru fasülyeleri de ilave edip karıştırın. Tencere kapağını kapatıp fasülyeler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve baharatını ekleyip sıcak olarak servis yapın.
.........AFİYET OLSUN.........

Duygu'nun Sihirli Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino