Çikolatalı, Fıstıklı Kolay Pasta

8 Aralık 2011 Perşembe

İddia ediyorum yapımı bu kadar kolay, pratik ve kısa zaman da yapılabilecek bir pasta tarifi daha yok :). 28 Kasım canım eşimin doğum günüydü. Ben biraz sağlığına, yediğine ve kilosuna fazla dikkat eden biriyim. Pastaneden kremalı pastaları alıp dünyanın parasını verip sonra da kremalarını atıp sadece kekini yiyeceğim gösterişli bir pasta almak yerine genel de zamanım varsa kesinlikle kendim hemen pratik bir şekilde yapmayı tercih ediyorum. Hem onca kaloriyi almadığım için, hem de çocuklarıma kendi yaptığım, içinde ne olduğunu bildiğim bir pasta yedirmiş oluyorum. Üstelik çok da ekonomik.

Malzemeler
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket pasta keki
  • 1 paket bitter çikolatalı ya da normal puding
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı kavrulmuş fıstık içi
Pasta Kekini Islatmak İçin
  • 1 paket 3'ü 1 arada nescafe
  • 1 su bardağı ılık süt
İlk önce puding paketinin arka yüzünde yazan talimatlara uyarak pudingi pişirin. Hafif fokurdamaya başladığında ocaktan alın. Arada kabuk tutmaması için karıştırın. Daha sonra ılık süt ve nescafe'yi karıştırıp pasta kekinin her iki yüzlerini ıslatın. Pastanızı servis edeceğiniz büyük pasta tabağına pasta kekinin bir tabanını koyun. Üzerine bolca puding yayın. Fıstık ve damla çikolatayı serpip diğer keki de üzerine koyup kalan pudingi kekin her tarafına iyice yayın. Tekrar damla çikolata serpin. Pastanız hazır :) .

20 dakika da en pratik ve kolay şekilde yaptığım bir pasta tarifi ama vaktiniz varsa kakao ve nişasta  ile puding karışımını kendiniz de hazırlayabilir, pasta kekini kendiniz  pişirebilirsiniz. 

.........AFİYET OLSUN.........

Duygu'nun Sihirli Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino