Canım arkadaşım Ahum'a bu güzel Lokma Tatlısını benimle paylaştığı için çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık Ahum :)
- 600 gr. (3,5 su bardağı) toz şeker
- 500 ml.(2,5 su bardağı) su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 paket Dr.Oetker Saray Lokması
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 350 ml.(3,5 çay bardağı) ılık su
- Sıvı yağ
Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alın, arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Un karışımını çırpma kabına alın, sıvı yağ ve suyu ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile yüksek devirde 5 dakika çırpın. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamurun hacmi 2 katına çıkıncaya kadar yaklaşık 45-60 dakika bekletin.
Hamuru yoğurun. Avucunuzun içine hamur alın, yumruğunuzu sıkın ve çıkan hamurdan parçalar koparıp kızgın yağın içine atın. Kızaran hamurları bir kevgir yardımı ile yağdan çıkartıp hazırladığınız soğuk şurubun içinde 1 dakika bekletin. Servis tabağına alıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.
.........AFİYET OLSUN.........
0 yorum:
Yorum Gönder