Bizim yaz boyunca bolca tükettiğimiz ve çok sevdiğimiz bir yemektir. Balık ve et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz mükemmel bir sebze yemeği. Dilerseniz yanında sadece pirinç pilavı ile nefis bir sofra hazırlayabilirsiniz. Vazgeçilmezlerimden olan ''Zeytinyağlı Taze Fasulye''m için Taze Fasulyelerim yine çoğu zaman olduğu gibi Bolu köy pazarından bolca alındı, ayıklanıp yıkandı ve buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuya konuldu. İşte tarifi :) .
Malzemeler
- 500 gr. Taze Fasulye
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy domates rendesi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
.........AFİYET OLSUN.........
0 yorum:
Yorum Gönder