Zeytinyağlı Taze Fasulye

3 Kasım 2011 Perşembe

Bizim yaz boyunca bolca tükettiğimiz ve çok sevdiğimiz bir yemektir. Balık ve et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz mükemmel bir sebze yemeği. Dilerseniz yanında sadece pirinç pilavı ile nefis bir sofra hazırlayabilirsiniz. Vazgeçilmezlerimden olan ''Zeytinyağlı Taze Fasulye''m için Taze Fasulyelerim yine çoğu zaman olduğu gibi Bolu köy pazarından bolca alındı, ayıklanıp yıkandı ve buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuya konuldu. İşte tarifi :) .

Malzemeler
  • 500 gr. Taze Fasulye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates rendesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Taze fasulyelerin varsa kılçıklarını temizleyin, saplarını kesip ortadan ikiye bölün ve bol suda iyice yıkayın. Tencereye ince kıyılmış soğanları koyun, üzerine taze fasulyeleri ekleyin. Rende domates, tuz, şeker ve suyunu ekleyip çok kısık ateşte fasulyeler sararıp yumuşayana kadar pişirin. Ilındıktan sonra buzdolabın da 2 saat kadar dinlendirip servis yapın.
.........AFİYET OLSUN.........

0 yorum:

Yorum Gönder

Duygu'nun Sihirli Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino