Ispanak Yatağında Ballı Tavuk Izgara

21 Şubat 2012 Salı

 Malzemeler
  • Yarım kg. ıspanak
  • 6-7 adet tavuk biftek
  • 1 kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı balzemik sirke ( yoksa üzüm sirkesi)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam taze veya kuru biberiye
  • 1 tutan tuz
Garnitür için;
  • 4-5 adet patates
  • 5 kabak
  • 5 çarliston biber 
(Tercihe göre istediğiniz sebze kullanılabilir).

2 diş sarımsak, sirke, bal, biberiye, tuz ve zeytin yağını geniş bir kasede karıştır. Tavuk biftekleri içerine ekleyip iyice harmanla. Bu sosta tavukları en az yarım saat buzdolabında beklet. (Bir gece önceden tavuklar bu sosta bekletilirse ertesi gün tavuklarınızın çok daha yumuşak ve lezzetli olduğunu göreceksiniz). Diğer yandan geniş bir tavada  çok az zeytin yağında soğan, 2 diş sarımsağı hafif pembeleşene kadar kavur. İyice temizlenen ve yıkanan ıspanakları ekleyip hafif diri kalacak şekilde sinene kadar kavurmaya devam et. Sosta bekletilen tavukları ızgarada pişir. Diğer taraftan da fırın tepsisine biber, patates, kabak,...vs. istediğiniz sebzeleri dizin, üzerine yumurta fırçası ile yağ sürüp her iki tarafı kızarana kadar pişirin. Ispanakları geniş bir servis tabağına yay. Üzerine ızgara da pişen tavukları koy. Fırında pişirdiğiniz sebzelerle birlikte sıcak olarak servis yapın.
.........AFİYET OLSUN.........

0 yorum:

Yorum Gönder

Duygu'nun Sihirli Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino