Bolu Tarhana Çorbası

16 Ağustos 2011 Salı

Bolu'dan gelen kayınvalidem benim çok sevdiğim ve her geldiğinde mutlaka getirmesini istediğim Bolu Tarhana'sından sağ olsun yine benim için getirmiş. Hatta getirmekle kalmamış işlerimizi halledip eve döndüğümüzde sıcak sıcak içelim diye bizim için pişirmiş. :) Ellerine sağlık...

Malzemeler
  • 2 domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (yine Bolu'dan :) )
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı Bolu Tarhana'sı
  • ılık su
  • tuz
Domates rendesi, salça, tereyağ ve zeytinyağını çiğ kokusu gidene kadar kavuruyoruz. Üzerine ılık su ilave ediyoruz. Tarhanayı topaklanmaması için yavaş yavaş elimizde ufalayarak ekliyoruz. Yine topaklanmaması için kaynayana kadar sürekli tahta  bir kaşıkla karıştırarak pişiriyoruz. Tuzunu ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.
Buradan sizlere mümkün oldukça Bolu Mutfağından yemekler paylaşmaya devam edicem.
.........AFİYET OLSUN.........

0 yorum:

Yorum Gönder

Duygu'nun Sihirli Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino