Etli Yaprak Sarması

23 Ağustos 2011 Salı

Daha adını yazarken bile insanın iştahını kabartan bu yemeği sevmeyen yoktur sanırım. Yanında sade ya da sarımsaklı yoğurt ile enfes. İşte tarifi :)


Malzemeler

  • 300 gr. taze ya da  salamura asma yaprağı
  • 250 gr. dana kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay bardağı kırık pirinç
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
Salamura yapraklarınızı yaklaşık 5 dakika kaynar suda tutun. Taze yaprak kullanacaksanız biraz daha fazla tutmalısınız. Pirinci yıkayın. Soğanları ince ince doğrayın. Diğer tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Ben yaprakların küçük küçük sarmayı seviyorum. Eğer yaprakların ortalarında ki damarlar sertse muhakkak sıyırın. Sardığınız dolmaları yağladığınız tencerenin dibine bitişik şekilde yerleştirin. Üzerine yine suyla biber salçası ile domates salçasından birer tatlı kaşığı karıştırıp koyun. Yaprakların açılmaması ve dağılmaması için küçük bir tabağı ters çevirip koyun. Kapağını kapatıp orta ateşte 45 dakika pişirin.
                                          .........AFİYET OLSUN.........

0 yorum:

Yorum Gönder

Duygu'nun Sihirli Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino