Fırında Tavuk Butu

15 Eylül 2011 Perşembe

Son derece pratik ve inanılmaz lezzetli bir yemek. Misafirlerinize hemen 1 saatte hazırlayabileceğiniz dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık baget veya tavuk butu ile yapabileceğiniz annelerimizin de çok yaptığı nefis bir tarif.

Malzemeler
  • 6 adet tavuk butu
  • 3 büyük domates 
  • 2 büyük patates
  • 2 büyük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Tavuk butlarını güzelce yıkayın. Tüm baharatları sıvı yağ ile karıştırıp butların her yerine iyice sürün. Fırın tepsisine butları dizin. Domates, patates, soğan halka halka doğrayıp boşluklara yerleştirin. Üzerine biberleri de ekleyin. 250 derece de tavuk butları iyice kızarana kadar pişirin. Biber ve domatesleri tavukların pişmesine yakın ilave ederseniz daha iyi olur. Çünkü butlarla pişme süreleri aynı olmadığı için tavuklar pişene kadar yanabilir.

 .........AFİYET OLSUN.........


0 yorum:

Yorum Gönder

Duygu'nun Sihirli Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino