Çocukluğumdan beri en sevdiğim yemeklerden biridir. Birde ben çocukken patatesleri çatalla ezerek yemeğe bayılırdım. Şimdi de benim kızım aynı şekilde yiyor :) .
Malzemeler
- Yarım kg. kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
- 1 büyük kuru soğan
- 3 büyük patates
- 2 havuç
- 1 tatlı kaşığı domates ya da biber salçası
- 2 domates rendesi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Sıvı yağda soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Tavukları ilave edip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip biraz soteleyin. (Varsa bezelye, mantar..vs ekleyebilirsiniz). Domates rendesi ve salçayı ilave edip karıştırın. Su ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirin.
.........AFİYET OLSUN.........
0 yorum:
Yorum Gönder