Zeytinyağlı Bezelye

1 Aralık 2011 Perşembe

Her ne kadar bizde biraz nadir pişse de aslında bezelye yemeğini ve bezelyenin olduğu her yemeği seviyorum. Hafif tatlımsı tadı girdiği her yemeğe ayrı bir tat ve lezzet katıyor.

Malzemeler
  • 500 gr. Bezelye
  • 1 kuru soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 rende domates
  • 1 tatlı kaşığı bber ya da domates salçası
  • 3-4 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Zeytinyağı'nda minik doğranmış soğanları ve küp küp doğranmış havuçları, soğanlar pembeleşene kadar birlikte kavurun. Patatesleri ilave edip karıştırın. Rende domates ve salçayı da ekleyip 1-2 defa daha karıştırın. Sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak suyu ilave edin. Tüm sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. ( Sebzeler pişmeden su azalırsa üzerine kaynar su ilave edin). Piştikten sonra tuzunu ilave edip sıcak olarak servis yapın.
.........AFİYET OLSUN.........

0 yorum:

Yorum Gönder

Duygu'nun Sihirli Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino