Her ne kadar bizde biraz nadir pişse de aslında bezelye yemeğini ve bezelyenin olduğu her yemeği seviyorum. Hafif tatlımsı tadı girdiği her yemeğe ayrı bir tat ve lezzet katıyor.
Malzemeler
- 500 gr. Bezelye
- 1 kuru soğan
- 2 havuç
- 2 patates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 rende domates
- 1 tatlı kaşığı bber ya da domates salçası
- 3-4 su bardağı sıcak su
- Tuz
Zeytinyağı'nda minik doğranmış soğanları ve küp küp doğranmış havuçları, soğanlar pembeleşene kadar birlikte kavurun. Patatesleri ilave edip karıştırın. Rende domates ve salçayı da ekleyip 1-2 defa daha karıştırın. Sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak suyu ilave edin. Tüm sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. ( Sebzeler pişmeden su azalırsa üzerine kaynar su ilave edin). Piştikten sonra tuzunu ilave edip sıcak olarak servis yapın.
.........AFİYET OLSUN.........
0 yorum:
Yorum Gönder