Bugün kısa kısa 3 tarif paylaşacağım sizlerle. Biri çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden olan lezzetli bir kek tarifi, diğeri kahvaltı sofralarımızı tatlandıran reçel tarifi, son olarak da yine kahvaltıda ekmeğinize sürüp yiyebileceğiniz yada kaşık kaşık yiyebileceğiniz sağlıklı, lezzetli, C vitamini yönünden zengin ve kansızlığa da çok iyi gelen çok faydalı bir marmelat tarifi.
Fotoğraf konusunda hala biraz zayıfım :) ama tarifleri denediğinizde çok beğeneceğinize eminim.
Limonlu Tereyağlı Kek
Malzemeler
- 240 gr. tereyağı
- 5 yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı elenmiş un
Önce sıvı sonra da kuru tüm malzemeleri iyice çırptıktan sonra 175C dereceli fırında pişirin.
Dağ Çileği Reçeli
Malzemeler
- 1 kg. çilek
- 1 kg. toz şeker
- Yarım limon suyu
Kuşburnu Marmelatı
Malzemeler
- 3 kg. kuşburnu
- 3-4 su bardağı toz şeker
.........AFİYET OLSUN.........
0 yorum:
Yorum Gönder