Turşu Nasıl Yapılır

25 Nisan 2012 Çarşamba

Malzemeler
  • 2 kg. Acur (İsteğe göre lahana, pancar, biber, fasulye..vs kullanılabilir).
  • 4 baş sarımsak
  • 4-5 litre civarı su
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 4-5 çorba kaşığı iri tuz 

Acurları iyice temizleyip yıkayın.  Büyük cam bir kavanoza doldurun. Aralara sarımsakları serpin. Su, limon ve sirkeyi karıştırın. Tuzu ilave edip suyun içerisinde eriyince acurların üzerine dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Acurlar sarardığında tüketebilirsiniz. Ben tam sararmadan tüketmeye başlıyorum :).
.........AFİYET OLSUN.........

0 yorum:

Yorum Gönder

Duygu'nun Sihirli Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino